Publicado em Aarschot, concerto, música

Concerto de Lula Pena em Aarschot (13/05/2017)

lula_pena_1_c_lucile_dizier_lores

Lula neemt maar zeer zelden op: er was 12 jaar tussen haar eerste CD Phados en haar tweede Troubadour. Dat was 6 jaar geleden …. maar in het voorjaar 2016 brengt Lula Pena bij het befaamde Brusselse label Crammed haar derde, veel belovende CD Archivo Pittoresco uit. The Financial Times beschouwt haar nu al als te volgen wereldmuziekartieste van 2016.

Lula Pena heeft alleen haar gitaar en gedichten nodig om je met haar aparte, bijna kwetsbare stem met een diepe sonoriteit mee te voeren in haar verhalen. Als een echte kosmopoliet drinkt ze uit de bronnen van fado, morna, bossa nova, tango en chanson om haar gevoeligheid te laten resoneren. Wars van snelheid neemt ze haar eigen tijd en ruimte.

Lula Pena vertolkt Portugese zang in zijn meest pure vorm. Een stem die zacht in de diepte rondscharrelt, met daar bovenuit de heldere klanken van haar gitaar. Terwijl de dichtregels kalm, bijna aarzelend uit haar ziel opstijgen, sporen de snaren haar aan tot enige haast. Ze laat horen dat het Portugese lied veel meer kan zijn dan fado. Eigenzinnig verkent ze de mogelijkheden van die elementaire combinatie van gitaar en zang. Ze fluistert, ze hijgt, ze laat haar stem rillen en beven. Haar nummers bestaan niet uit een simpele opeenvolging van couplet en refrein, het zijn omzwervingen. Ze neemt haar tijd, belandt op plekken waar niemand anders komt. Op een uitgesproken rustige manier sensationeel.

Meer info en tickets: http://www.hetgasthuis.be/lula-pena-muziek

Anúncios

Autor:

Este blogue é o resultado da iniciativa de três docentes de língua portuguesa. É o nosso objectivo promover a cultura portuguesa na Bélgica, ajudando os nossos alunos a manter e cultivar o contacto com a língua fora da aula. Daí o nome deste blogue.

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s